Examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din București, este posibil să fie susținut de către candidați pe 26 iulie, pe Arena Națională.

Universitățile încearcă, în această perioadă, să găsească soluții pentru ca examenele de admitere și de absolvire să se poată desfășura în condiții de siguranță.

Astfel, una dintre soluțiile identificate este ca Arena Națională să devină amfiteatru pentru o zi.

„Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective", a spus Viorel Jinga, rector UMF Carol Davila.

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București sunt scoase 1.450 de locuri: Facultatea de Medicină - 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă, Facultatea de Medicină Dentară - 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală - 170 de locuri și Facultatea de Farmacie - 140 de locuri.

Alte facultăți au anunțat deja că vor susține online admiterea de anul acesta.

Nicolae Istudor – rector ASE spune că: "La licență începem cu 13 iulie, în perioada 13-17, după care urmează programele de masterat 22-24 iulie și în 9-11 iulie începem admiterea la doctorat".

Înainte de examenele de admitere la facultate, elevii vor susține examenul de bacalureat, care va începe pe 22 iunie.