Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți, că bacalaureatul și evaluarea națională ar putea fi organizate în iulie, iar subiectele nu vor cuprinde programa aferentă semestrului al doilea. Ministrul a precizat că data depinde foarte mult de evoluția crizei de coronavirus.

De asemenea, data reluării cursurilor se va stabili tot în funcție de evoluția pandemiei, acestea fiind reluate atunci când starea de urgență va înceta.

„Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnologie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a declarat ministrul.

Ministrul Educației a vorbit și despre înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare. Data la care vor începe acestea va fi anunțată după ce va fi stabilită data reluării cursurilor, a precizat ea.