Membrii cabinetului Orban continuă lupta cu „sistemul” pus în funcțiune și girat de PSD, care a lăsat goluri serioase în bugetul național. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, își exprimă îngrijorarea cu privire la amploarea practicilor de evaziune fiscală, numind acest fenomen, într-o postare pe Facebook, „o problemă de siguranță națională”.

Ministrul a mai anunțat că în prima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării va cere aprobarea strategiei de informatizare a ANAF și a Ministerului de Finanțe, ca obiectiv de importanță națională. Totodată, pe lista de priorități a Ministerului se regăsește și eficientizarea funcționării ANAF și înăsprirea controalelor pentru combaterea evaziunii.

„Din punctul meu de vedere evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate națională. Chiar la început de an voi introduce în CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF și MFP ca obiectiv de importanță națională.

Concomitent voi face toate demersurile ca începând din acest an ANAF să efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din România, indiferent de mărimea lor. (Excepție fac cazurile de flagrant/sesizari)”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.