Marcel Ciolacu (foto), a reuşit să obṭină votul majoritar al deputaṭilor pentru a treia funcṭie în stat. Deşi Comisia Juridică şi-a dat avizul pentru ridicarea imunităṭii lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE a votat pentru candidatul PSD.

Pentru şefia Camerei Deputaṭilor s-au înscris 3 candidaṭi. Raluca Turcan, candidat al PNL, USR şi PMP, a obṭinut 100 de voturi, Kelemen Hunor, UDMR, 20 de voturi, şi Marcel Ciolacu, PSD, 172 de voturi. Maşina de vot a funcṭionat, în urma “tranzacṭionării voturilor”, după cum a declarat Turcan. Urmează moṭiunea de cenzură, care pare că va avea aceeaşi soartă.

Marcel Ciolacu este deputat, lider PSD Buzau şi fost vicepremier. El a făcut parte din gruparea puciştilor care a cerut demisia lui Liviu Dragnea din PSD.

Surse din Pro România spun că parlamentarii conduși de Victor Ponta vor vota fiecare cum crede, după înfiinarea grupului Pro Europa. Victor Ponta a declarat că nu a avut nicio înṭelegere cu PSD sau PNL. Deşi politicienii credeau că vor fi de partea opoziṭiei.