Comitetul de coordonare al PNL Sector 2 a validat sambata candidatura lui Dan Cristian Popescu, actual viceprimar al Sectorului 2, la funcţia de primar în 2020. Anca Boagiu, preşedinte PNL Sector 2, a anunţat criteriile de selecţie a candidaturilor pentru funcţiile de consilieri locali şi generali. La aceeaşi şedinţã a fost anunţatã alianţa PNL Sector 2 cu PER.

De doi ani și jumătate ocup funcția de viceprimar al sectorului 2, o poziție care mi-a oferit posibilitatea să vin în întâmpinarea problemelor dumneavoastră. Împreună am transparentizat administrația, împreună am dus la bun sfârșit proiecte importante pentru sectorul 2, împreună am fost felicitați de autorități naționale și internaționale”, a declarat vicerimarul. Dan Cristian Popescu a reuşit în doar 2 ani de mandat sã fie mai cunoscut opiniei publice decât primarul în funcţie, datoritã implicãrii în problemele sectorului. El a promis cã va continua lupta pentru transparentizarea cheltuielilor publice, pentru eficienţã, pentru reducerea birocraţiei în emiterea autorizaţiilor şi pentru acordarea ajutoarelor sociale pe criterii clare. “Pânã în 2017 se acordau ajutoare sociale de zeci de milioane de euro fãrã niciun document care sã ateste nevoia celor care le solicitau. Acum doar 17 persoane primesc ajutoare sociale”, a mai spus Dan Cristian Popescu. În plan politic, viceprimarul se poate lãuda cu cea mai mare majoritate politicã în consiliul local din toate primãriile Capitalei. El vrea sã atragã mai multe partide de dreapta şi de centru dreapta în alianţã cu PNL. Important este ca aceste formaţiuni sã fie anti PSD.

Aceastã idee a fost preluatã şi de Anca Boagiu, care a citit o declaraţie politicã. “Sectorul trebuie sã iasã din ghearele PSD, pentru cã a rãmas un sector subdezvoltat”, a declarat Boagiu.

Stop traseismului

Cea mai dragã temã a Ancãi Boagiu a fost cea a opririi traseismului politic şi semnarea unor parteneriate cu organizaţiile civice. Ea a pledat pentru realizarea unor proiecte ferme pentru dezvoltarea sectorului, care sã fie realizate de oricine va ocupa funcţia de primar. Boagiu a afirmat cã nu va mai accepta intervenţii politice pentru punerea pe liste a persoanelor care nu au activat în partid. “Sectorul 2 nu are niciun parlamentar şi niciun consilier general din cauza intervenţiilor venite de la centru”, a spus Boagiu. În acest sens, ea a citit criteriile pe baza cãrora vor fi selectaţi şi ierarhizaţi viitorii europerlamentari, parlamentari PNL, consilieri generali şi locali. Pentru a ocupa o poziţie eligibilã, un candidat trebuie sã se poziţioneze bine în sondajele interne, sã aibã contribuţii financiare consistente, sã fie fidel partidului, sã aibã vechime şi rezultate bune pe colegiul din care face parte.