După o vacanță de trei săptămâni, elevii şi preşcolarii încep astăzi cursurile semestrului al doilea. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a scris luni dimineața, pe Facebook, un mesaj adresat acestora dar și cadrelor didactice:


"În mod normal, astăzi şi eu ar fi trebuit să fiu la şcoală alături de elevii şi profesorii Colegiului „Tudor Vianu" din Capitală, dar semestrul al II-lea îl încep de data aceasta la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Sunt însă cu gândul la fiecare elev şi profesor din ţară şi le transmit tuturor mult succes", a scris ministrul, luni dimineaţa, pe Facebook.

Ministrul le-a transmis elevilor să nu uite să se bucure de copilărie și a reamintit una dintre măsurile pe care ministerul pe care îl conduce și le propune pentru acest an, debirocratizarea sistemului."Ştiu că pentru voi, dragi elevi, semestrul întâi a fost foarte scurt şi ritmul pentru învăţare şi evaluare a fost unul alert şi a presupus un efort susţinut din partea voastră! Urmează un semestru mai lung şi va trebui să vă concentraţi asupra a ceea ce va urma, pentru unii dintre voi, simulări şi examenele naţionale, iar pentru alţii, olimpiade, teste şi teze! Dar, pe lângă toate acestea, nu uitaţi să zâmbiţi şi să vă jucaţi. Este un drept al vostru! Şi profesorii au dreptul să zâmbească, mai ales că semestrul al doilea reprezintă pentru noi, cadrele didactice, o provocare: începem debirocratizarea. Trebuie să ne concentrăm cu toţii mai mult pe nevoile elevilor noştri, să le dezvoltăm competenţe, să îi aducem mai aproape de viaţă şi, nu în ultimul rând, să le formăm caractere. Să îi învăţăm să fie OAMENI! Starea de bine în şcoală depinde de fiecare dintre noi!", a mai scris ministrul Monica Anisie.

Conform structurii anului școlar, următoarea vacanță, cea de primăvară, este programată între 4 şi 21 aprilie.