Cu doar câteva săptămâni ȋnainte de ȋnceperea anului școlar 2020-2021, reprezentanții elevilor protestează în faţa Guvernului. Ei cer autorităţilor să prezinte un plan concret privind redeschiderea școlilor.

Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat la Digi24 că elevii nu au fost consultați suficient.

"Suntem în momentul martie, când tot ce primeam erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret.

Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate.

Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare.

Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate", a declarat Sabina Spătariu.

Ȋn urmă cu o săptămână, Ministrul Educației, Monica Anisie, spunea că scenariul cel mai probabil pentru începerea anului școlar din septembrie este sistemul hibrid, în care o parte dintre elevi vor merge la școală, iar alții vor învăța online, prin rotație