Dorian Popa, Selly și trupa 5GANG, ambasadori ai Academiei Copiilor Sector 2, au făcut vizite surpriză ȋn cinci școli ȋnscrise ȋn proiect, pentru a le transmite elevilor că “Bullying-ul nu este cool, școala este!”.

Turul de forță face parte din campania anti-bullying pe care Academia Copiilor Sector 2 o promovează ȋncă de la sfârșitul lunii septembrie. Pe lângă mesajele educaționale, elevii din școlile 32, 39, 56, “Petre Ghelmez” și “Grigorie Ghica Voievod” s-au bucurat și de câte un recital al trupei 5GANG. Și când spunem că s-au bucurat, nu e doar o figură de stil. Copiii și adolescenții au sărit ȋn sus la propriu, au cântat, au dansat, s-au ȋmbrățișat și s-au pozat cu idolii lor. Cu siguranță imaginile au ajuns instant pe conturile lor de Instagram, Facebook sau TikTok, stârnind invidia prietenilor din alte școli.

Academia Copiilor Sector 2 este cel mai amplu proiect educațional derulat în România, organizat de Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Cursurile sunt destinate tuturor copiilor din unitățile de învățământ din Sectorul 2 și acoperă toate ciclurile de școlarizare – preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Elevii au acces la pregătire gratuită, la materii precum română, matematică, limbi străine, robotică, muzică, dansuri și multe altele.

Sunt 37.000 de ȋnscrieri la cursuri, iar organizatorii își propun ca, prin intermediul educaţiei formale și nonformale, să contribuie la îmbunătățirea rezultatelor copiilor la școală, la mărirea gradului de promovabilitate la examenele naționale, prevenirea abandonului şcolar, orientarea în carieră şi dezvoltarea personală.
Nu putem să adăugăm decât că le dorim succes și că sperăm să vedem și ȋn alte localități, proiecte similare.