Instanța Supremă a decis să admită o cerere formulată de Elena Udrea în dosarul " Gala Bute", existând șanse că procesul în care această a fost condamnată să fie reluat de la zero.

Decizie răsunătoare în dosarul „Gala Bute”, în care este judecată Elena Udrea!

Instanţa supremă a admis o cerere formulată de Elena Udrea de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul de procedură penală, în cadrul unei căi extraordinare de atac. Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, cere practic rejudecarea de la zero a dosarului „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani închisoare.

„Admite, în parte, cererea formulată de recurentă inculpată Udrea Elena Gabriela şi sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 438 alin. (1) din Codul de procedură penală şi art. 102 pct. 267 din Legea nr. 255/2013 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale. Definitivă”, se precizează în decizia Înaltei Curți.

Elena Udrea a făcut la Instanţa supremă un recurs în casaţie, o cale extraordinară de atac, prin care încearcă să obţină rejudecarea de la zero a dosarului „Gala Bute”.