Gabriela Firea declara, miercuri, că are informația că una dintre posibilele cauze ale poluării este că CET-urile Grozăveşti şi Progresu ar fi ars mai multă păcură şi ar fi avut şi filtrele necurăţate. Reprezentanții Elcen susțin că Primăria Capitalei ar face mai bine să își plătească subvenția la timp.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în ultimii ani, Elcen nu a putut face investiţii majore în modernizarea instalaţiilor şi a echipamentelor, deşi deţine centrale vechi din anii '60 -'70, din cauza faptului că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu şi-a onorat obligaţiile de plată.


"În loc să încerce de fiecare dată să găsească un ţap ispăşitor pentru problemele pe care Primăria Capitalei nu reuşeşte să le gestioneze, varianta optimă ar fi ca PMB să plătească la timp subvenţia, întrucât astfel de demersuri sunt de fapt adevărata problemă. În loc să susţină proiectele majore de infrastructură, PMB a ales să cheltuiască sume importante în festivaluri şi concerte. Mai mult decât atât, dna Primar a preferat să aleagă varianta mai uşoară prin care să deturneze atenţia de la nenumăratele avarii şi de la reţeaua de termoficare aflată într-o situaţie dezastruoasă din cauza lipsei de investiţii, precum şi de la riscul major ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă, lansând afirmaţii tendenţioase, incorecte şi incomplete referitoare la activitatea Elcen", se menţionează în comunicat.Reprezentanţii Elcen susţin că un consum de păcură de 1,2% nu poate influenţa o creştere semnificativă a emisiilor de poluanţi în atmosferă şi, în consecinţă, nu afectează siguranţa şi sănătatea populaţiei.

Mandatul la Primăria Capitalei al Gabrielei Firea a fost marcat de evenimente nefericite pentru bucureșteni - de la cele mai lungi perioade fără apă caldă și căldură, la cele mai mari valori ale poluării.