Criza coronavirus strică planurile PSD. După fostul ministru Sorina Pintea, arestată într-un dosar legat de achiziția de echipamente pentru combaterea epidemiei, și desfășurarea congresului social-democrat este împiedicată din același motiv. Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a declarat că forul s-ar putea reuni online, în cazul în care criza continuă.

Dacă situația o impune, PSD ar putea merge chiar mai departe, iar votul la congres, pentru alegerea viitoarei conduceri a partidului, s-ar putea desfășura electronic.

„Categoric. Dar ce, este ilegal?”, a răspuns Ciolacu întrebării juranliștilor.

Marcel Ciolacu a mai declarat că data congresului nu a fost încă stabilită, însă a infirmat zvonurile conform cărora alegerea noii conduceri ar fi fost amânată din cauza tensiunilor din partid.

„Nu mă interesează ce spun liberalii. Nu e niciun fel de tensiune, cum putea să fie o tensiune când eram unicul candidat, dacă dvs. puteţi explica. (...) Eu eram unicul candidat şi eu veneam cu o echipă. Unde sunt tensiunile? Dl Orban are o mare problemă, să rezolve problemele de criză politică în care suntem”, a adăugat Ciolacu.

Criza cauzată de coronavirus creează probleme și la nivel înalt și amentință chiar desfășurarea evenimentului sportiv al anului, campionatul EURO 2020.

Comitetul executiv al UEFA s-a reunit în ședință pentru a discuta despre impactul pe care epidemia care a cuprins Europa îl poate avea asupra desfăşurării EURO 2020.

Turneul final al Campionatului European ar trebui să înceapă peste 102 zile la Roma însă, în acest moment, Italia este ţara europeană cu cele mai multe decese datorate epidemiei de coronavirus.