Potrivit purtătorului de cuvânt al Prinţului Harry şi al lui Meghan Markle, din 31 martie, cei doi nu vor mai reprezenta monarhia britanică. Se pare, însă, că Harry îşi va păstra rangurile militare, de care este foarte ataşat.

Totodată, cuplul nu va mai avea un birou la Palatul Buckingham, unde îşi are reşedinţa regina Elisabeta a II-a, din 1 aprilie. Ei vor fi reprezentaţi de organizaţia lor de caritate.

Dezbaterea din Marea Britanie este dacă celor doi li se vor retrage si titlurile de alteţă regală.

În prezent, cuplul foloseşte termenul „Sussex Royal” pe contul de Instagram, unde are 11,2 milioane de abonaţi, dar şi pe site-ul lor oficial.

„Cum ducele şi ducesa de Sussex s-au retras din calitatea de seniori ai familiei regale şi vor lucra pentru a-şi câştiga independenţa financiară, folosirea termenului „regal”, în acest context necesită o reconsiderare”, a declarat o sursă regală agenţiei britanice Press Association.

Potrivit aceleiaşi surse, încă nu s-a luat o decizie oficială în acest sens, discuţiile fiind în curs.

Conform tabloidului Daily Mail, înalţi responsabili ai coroanei britanice au convenit deja că nu mai poate fi „susţinut” dreptul cuplului de a folosi termenul „regal”.

Prinţul în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron şi soţia sa, fosta (şi viitoare?) actriţă americană de 38 de ani, s-au mutat deja la începutul anului în Canada. Ei locuiesc într-o vilă luxoasă de la periferia oraşului Victoria, pe coasta de vest a Canadei, împreună cu fiul lor Archie, născut în mai 2019.