Primãriţa Capitalei a avut grijã mai întâi sã se victimizeze în urma operaţiei laparoscopice, apoi sã vorbeascã despre lipsa agentului termic din oraş de circa o lunã. Dupã cum era de aşteptat, nu a venit cu soluţii şi nici scuze nu şi-a cerut faţã de bucureşteni pentru sãrbãtorile compromise de neajunsuri. Un sigur lucru pozitiv s-a întâmplat: vorbeşte despre problemele RADET.

Chiar şi soţul lui Firea, primarul de Voluntari, Florentin Pandele a bagatelizat operaţia prin care a trecut consoarta sa. “Nimic grav”, a afirmat Pandela la una din întâlnirile cu cetãţenii nemulţumiţi de creşterea preţului la gaze în Voluntari. Deci, nu s-a pus problema unei convalescenţe care sã o ţintuiascã la pat. De cum s-a repezit la Primãrie, Firea şi-a continuat PR-ul acuzându-i pe liberali pentru problemele RADET.

“Nu aveam cum să rezolv în doi ani de mandat ce nu s-a făcut de la Revoluţie”, a afirmat primãriţa. Numai cã cifrele o contrazic, pentru cã investiţiile la RADET au fost jenant de mici faţã de cheltuielile pe festivaluri sau donaţiile pentru atredrala Naţionalã.

Dacă Gabriela Firea (PSD) ar fi făcut ceva, ORICE, pentru a remedia situația de la RADET, dacă ar fi venit cu un plan de investiții serios și dacă s-ar fi ținut de el, dacă ar fi înlocuit în doi ani și jumătate (2/3 din mandatul ei dezastruos) măcar 5% din conducte, eu nu aș mai fi zis nimic. Nu aș fi fost absurd, să-i cer să rezolve ea toate problema RADET. Dar, la fel ca precedesorul ei, Sorin Oprescu, nu a facut nimic, dar NIMIC care să conteze sau să facă vreo diferență. Dar nu eu mi-am pus finul şef la RADET, Gabriela Firea şi l-a pus. Ca de obicei, altcineva este de vină pentru nerealizarile primarului Firea, dânsa numind acum PNL”, a comenetat Ciprian Ciucu pe pagina sa de socializare. Liberalul îi aminteşte de cele 278 de milioane de euro “puşi deoparte” pentru RADET şi pe care, din lipsă de proiecte, nu i-am accesat.

Suma reprezintã o treime din bugetul anual al Bucureștiului, banii care sunt pierduți în acest moment.