Finalizarea cât mai rapidă a proiectelor de infrastructură începute și deschiderea de noi șantiere sunt prioritățile Guvernului în domeniul transporturilor. Aflat la Pitești, alături de premierul Ludovic Orban, la semnarea contractului pentru execuţia secţiunii 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, ministrul Transporturilor, Lucian Bode s-a arătat încrezător că decalajele cauzate de criză vor fi recuperate rapid.


"Noi considerăm că prin accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport vom recupera rapid decalajele acumulate în această perioadă de criză. Ţinta Guvernului Ludovic Orban este să finalizeze cât mai repede obiectivele aflate în execuţie. (...) În acest moment avem în lucru 164 de kilometri de autostradă şi drumuri expres. Sigur, mă refer la finalizarea având stadiul fizic de execuţie de 70-80%", a declarat ministrul Transporturilor.

El a adăugat că o altă prioritate o reprezintă deschiderea de noi şantiere de investiţii.

"Guvernul şi-a propus şi a reuşit menţinerea tuturor şantierelor deschise şi pe de altă parte lansarea în execuţie de noi proiecte majore de dezvoltare a infrastructurii de transport, aşa cum este şi autostrada Sibiu-Piteşti", a precizat Lucian Bode.


Secţiunea 5 din Autostrada Sibiu - Piteşti are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş, până la actuala centură a Municipiului Piteşti. Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de 123 kilometri, este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Autostrada este împărţită în cinci loturi Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti și va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.