Până la sfârșitul anului, se va da o soluție în dosarul Tel Drum, anunță procurorul-șef interimar al DNA, Călin Nistor. El a declarat miercuri că fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri europene.

Prezent miercuri la o dezbatere privind investigarea fraudelor cu fonduri europene, Călin Nistor a fost întrebat de jurnaliști când va fi trimis dosarul Tel Drum în instanță.

„Procurorul este independent pe soluție și pe activitatea de urmărire penală. Practic, despre dosarul Tel Drum eu sper că până la sfârșitul anului procurorul de caz să dea o soluție. Probabil până la sfârșitul anului va fi dată o soluție în acest caz”, a spus Nistor, citat de Agerpres.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunța că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârșite în dosarul Tel Drum, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

DNA preciza că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.