Liviu Dragnea face a patra încercare de a obține eliberarea. La nouă luni după ce a fost condamnat definitiv și încarcerat, fostul lider al PSD vrea să îşi susţină nevinovăția în fața instanței Tribunalului București. Procesul s-a amânat pentru că niciunul dintre cei doi avocaţi nu a venit miercuri la proces.

Avocata Flavia Teodosiu, cea care îl apără pe Dragnea, nu s-a prezentat la proces din motive medicale, potrivit Agerpres.

La termenele anterioare, avocaţii lui Liviu Dragnea au solicitat recuzarea judecătoarei care se ocupă de acest caz, Manuela Orzaţă, pe motiv că ea ar fi semnat o cerere adresată de Forumul Judecătorilor din România către CSM de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de două categorii de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea ″într-o manifestaţie publică şi într-o emisiune politică”.

Conducerea tribunalului a respins însă cererea de recuzare.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.