Pentru PSD, avariile RADET din Capitalã înseamnã pierderi electorale mai mari decãt evenimentele din 10 august 2018. Preşedintele PSD Bucureşti-Ilfov, Gabriel Mutu, a trimis o ordine de zi Comitetului Executiv al PSD București în care a cerut retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Aurelian Bãdulescu. Cu doar o zi în urmã, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a lansat atacuri fãrã precedent la adresa primarului general şi a conducerii RADET pentru proasta gestionare a regiei.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, ar fi intrat în rãzboi total cu Liviu Dragnea şi Codrin Ştefãnescu. El este persoana bãgatã la înaintare pentru executarea treburilor penibile ale primãriţei. De altfel şi repertoriul viceprimarului este atât de bogat în jigniri cã este imposibil sã nu deranjeze pe cineva. Într-un document transmis CEX-ului se cere retragerea sprijinului politic pentru viceprimar, ceea ce înseamnã excluderea şi din Consiliul General. Ce nu ştie Mutu este cã toamna trecutã organizaţia sectorului 5 a PSD a ridicat sprijinul poliic pentru 4 consilieri generali, dar Firea a refuzat sã o punã în aplicare, ceea ce este ilegal.

”Având în vedere pozițiile publice cât şi atitudinea jignitoare manifestată în mod repetat de domnul Bădulescu Aurelian, prin încălcarea statutului PSD Art. 30, solicit retragerea sprijinului politic pentru funcția de viceprimar al municipiului Bucureşti, sancțiune prevăzută în statut la art. 31 aliniatul 3.

Biroul Permanent al Municipiului București va analiza propunerile organizațiilor de sector și va nominaliza, în cel mai scurt timp, candidatul pentru funcția de viceprimar al municipiului București”, se arată în documentul PSD.

Deja se vehiculeazã numele lui Orlando Culea, primul consilier general PSD care şi-a expus public indignarea pentru ilegalitãţile comise de primãriţã. Acest episod i-a atras mânia lui Firea asupra sa şi a fost înlocuit în timpul unei şedinţe din funcţia de preşedinte. Culea mai este propus pentru funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din București. Lovitura de graţie o poate da lui Firea numai prefectul Capitalei, Stana Sever Romulus, fost consilier al lui Gabriel Mutu, care poate respinge unele hotãrâri de consiliu.

În replică, viceprimarul a spus pentru Mediafax că actul nu este asumat.


”Până la acest moment, organizația de București nu a confirmat acest document. De aceea cred că ne și pripim și tot încearcă punerea lui în discuție, dar deocamdată nu și-l însușesc, nu are dată, nu e semnat. Trebuie să fie și asumat să producă efecte”, a declarat Aurelian Bădulescu.