Jurnalistul Costi Mocanu se lasă curtat de câțiva ani de Liviu Dragnea. Liderul PSD, aflat acum în pușcărie, i-a făcut o nouă ofertă jurnalistului pentru preluarea TVR.

Potrivit Prosport.ro, discuțiile despre preluarea TVR s-au oprit brusc în momentul în care fostul manager din Pache Protopopescu a cerut să i se dea mână liberă. Prosport susține că Mocanu i-a solicitat lui Dragnea garanția că va fi lăsat să-și facă treaba, fără ca fostul om politic să se implice. Mocanu îi dădea asigurări lui Drangea însă că va readuce TVR în top.

„N-am discutat doar cu Dragnea. Am vorbit și cu alții. Inclusiv de la alte partide. Nu am pus condiții. Poți să condiționezi Parlamentul? Dar le-am spus că, în opinia mea, cadrul legislativ după care se guvernează TVR, ca și Radiodifuziunea Română, este vechi și depășit. Ar trebui schimbat, pentru ca un manager – și aici nu m-am referit neapărat la mine, e vorba de orice manager ar veni! – să poată face treabă.

Ca să fie performantă, TVR trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat, listat la bursă. Simplu! Nu este posibil ca TVR să încaseze 100 de milioane de euro pe an de la stat și să înregistreze pierderi! Din ce știu eu, a fost inițiată o lege de modificare a statutului TVR și al Radiodifuziunii. A și trecut de Parlament (n.r. – Legea 41 din 1994 actualizată în 2017)”, a declarat Costi Mocanu pentru sursa citată.

„La momentul când m-au căutat să avem discuția, eu eram sub contract cu ProTV. PSD avea atunci majoritatea în Parlament și în Consiliul de Administrație al TVR. În acest context mi s-a propus. Dar știu că nu doar cu mine s-au purtat discuții. Au fost cu mai multe persoane din presă”, a mai comentat Costi Mocanu.