Un scenariu media arată că Liviu Dragnea o sapă din pușcărie pe Viorica Dăncilă. Scopul ar fi să ajungă omul lui Coldea în turul doi, adică Dan Barna, care l-ar bate pe Klaus Iohannis dacă PSD se mobilizează.

Jurnalista Denise Rifai a publicat pe pagina ei de Facebook o informație care spune că Liviu Dragnea, din pușcărie, face presiuni, prin baronii locali, ca să o submineze pe Viorica Dăncilă. Plecând de aici, Cozmin Gușă a analizat a plusat și a vorbit despre oamenii din spatele candidaților la președinție. El opinează că, dacă se confirmă apelurile lui Dragnea, scenariul duce spre o subminare a candidaturii PSD în favoarea celui susținut de Alianța USR-PLUS.

Înțelegem, din sursele lui Denise Rifai, că Liviu Dranea ar fi supărat acolo unde este. Ar fi nemulțumit că ceea ce își pregătise pentru sine – președinția partidului și candidatura la alegerile prezidențiale – sunt uzufructate de cea pe care el a promovat-o și, în consecință, ar face niște lucruri să-i submineze candidatura dacă poate.

Cine ar beneficia dacă această candidatură a Vioricăi Dăncilă ar fi subminată? Celălalt candidat cu care se bate Viorica Dăncilă pentru locul doi, respectiv Dan Barna. Cine credem noi că este Dan Barna? Credem, nu sunt dovezi, deocamdată, dar presupunem, este cineva susținut de Florian Coldea.

Cine este Florian Coldea? Prietenul de șprițuri, de bărbierit porci etc. al lui Liviu Dragnea și cel care l-a ajutat să treacă prin păienjenișul dosarelor în care până la urmă s-a încurcat Liviu Dragnea, din păcate pentru el și regret ceea ce i se întâmplă cum regret pentru oricine care ajunge acolo.

Un excurs logic care ne-ar spune nouă că dacă sistemul, rezerviștii, că sunt plecați de acolo, nu e numai Coldea. E și Dumbravă… sunt ăia mai bătrâni din spate. Dacă rezerviștii nemulțumiți de Iohannis ar vrea să apese pe pedală, cam așa ar face. Și eu aș face așa. L-aș accesa pe Dragnea, că la pușcărie e complicat, dacă nu te pui bine cu rezerviștii, nu ai o viață bună în pușcărie.

Deci, ceea ce spune Denise Rifai și am văzut că va reveni cu amănunte, probabil cu o listă a celor care l-au accesat pe Liviu Dragnea, are acest aer de credibilitate prin prisma faptului că bătălia pentru locul doi este una teribilă în acest moment pentru că turul doi depinde foarte mult de cine se califică de pe locul doi și de cum se formatează apoi alianțele”, a opinat Cozmin Gușă.

”Liviu Dragnea, back in town!
Mai multâți baroni, cu state vechi din psd, povestesc pe la colturi că îi sună Liviu și le cere “să aibă grijă” de Veorika. Adică să facă bine și să înțeleagă că Șeful Ăl Mare e el”, a scris Denise Rifai.