Două aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române vor aduce în România echipamente de protecție medicală. Este vorba despre două avioane militare de transport tip C-130 Hercules și C-27 J Spartan care vor efectua zboruri către Germania și Turcia pentru transportul echipamentelor necesare spitalului de campanie ROL 2.

Două avioane ale Forţelor Aeriene Române vor face astăzi zboruri în Germania şi Turcia, pentru a aduce în ţară echipamente de protecţie medicală.

Ministerul Apărării Naţionale mai anunţat, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, că spitalul de campanie amplasat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan", de la Otopeni, este în curs de operaţionalizare din punct de vedere administrativ.

Amenajările interioare vor fi încheiate astăzi, urmând ca în cel mai scurt timp Spitalul ROL 2, compus din containere şi corturi să fie branşat la utilităţi.

„La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic.

Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă.”, a scris MApN pe pagina oficială de Facebook.

Spitalul de campanie de la Otopeni va fi funcţional după instalarea aparaturii medicale şi parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare.