Superstarul NBA, baschetbalistul Kobe Bryant a murit, duminică, într-un accident de elicopter. Sportivul se afla în aparatul de zbor alături de fiica sa Gianna, în vârstă de 13 ani, și alte 7 persoane. Incidentul, ale cărui cauze nu se cunosc încă, s-a produs în Calabasas, California. Autoritățile au confirmat că toți pasagerii zborului și-au pierdut viața.

Martori citați de portalul TMZ au declarat că motorul elicopterului s-a blocat înainte de prăbușire.

Retras din activitatea sportivă în 2016, Kobe Bryant obișnuia să călătorească adesea cu elicopterul personal.

Kobe Bryant a cucerit cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, a fost desemnat cel mai bun jucător din ligă în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, fiind selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor.

Fanii sportivului i-au adus un ultim omagiu emoționant. Imagini cu Bryant au fost afișate pe ecranele arenei din Los Angeles unde legenda NBA a făcut istorie.

La vestea decesului legendei NBA a reacționat și președintele Statelor Unite ale Americii. Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj de condoleanțe pentru familia sportivului.

"Kobe Bryant, în afara faptului că a fost unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile, era doar la începutul vieții. Își iubea atât de mult familia și privea spre viitor cu atâta pasiune. Pierderea frumoasei sale fiice, Gianna, face ca acest moment să fie și mai devastator. Melania și cu mine transmitem condoleanțe Vanessei și frumoasei familii Bryant. Dumnezeu să fie cu voi!", a scris Donald Trump.

Și fostul președinte american Barack Obama a postat un mesaj, după ce decesul lui Kobe Bryant a fost confirmat.

"Kobe a fost o legendă pe teren și abia începuse ceea ce urma să fie un act secund la fel de semnificativ. Să o pierdem și pe Gianna este și mai sfâșietor pentru noi, ca părinți. Michelle și cu mine ne rugăm pentru Vanessa și pentru întreaga familie Bryant într-o zi de coșmar.", a scris Obama.

Considerat unul dintre cei mai talentați baschetbaliști ai tuturor timpurilor, Kobe Bryant avea 41 de ani și era tatăl a 4 fete.