Niciun salariu din România nu se poate compara cu sumele încasate de un europarlamentar. În plus, ilegalitãţile fãcute în ţarã de un ales local sunt suspendate pe timpul mandatului, mai ales cã DNA nu mai produce anchete şi arestãri.

Doi edili din Capitalã şi-au exprimat deja intenţia de a renunţa la primãrii şi de a candida la alegerile parlamentare. În prezent, ei se zbat sã fie înscrişi pe poziţii eligibile. Este vorba despre Robert Negoiţã, primarul Sectorului 3, şi Daniel Florea, primarul Sectorului 5. Ambii edili sunt facorizaţi de faptul cã pot “cotiza” pentru o poziţie eligibilã prin sifonarea banilor bucureştenilor cãtre firmele de casã ale PSD. În cazul lui Robert Negoiţã, opţiunea sa se justificã, deoarece prin dispariţia lui Firea a pierdut orice susţinere politicã, iar la primãrie este riscant sã mai candideze. El are atât de multe plângeri penale, încât i-ar trebui un mandat de 4-5 ani ca sã se prezinte, ca orice cetãţean, în instanţe. Mai mult, lipsa lui Negoiţã de culturã este de notorietate, el luându-şi examentul de bacalaureat la 35 de ani. Negoiţã ar deveni un succesor demn de Viorica Dãncilã. În cazul lui Daniel Florea, în numai un an el a sfidat bunul simţ în privinţa alocãrilor bugetare, optând, ca şi Firea, pentru apetenţa sa pentru paranghelii.

”Momentan se discută foarte mult despre liste în interiorul partidelor și la nivelul PSD. Sunt mai multe persoane care și-au declarat intenția de a candida: Rovana Plumb, Claudiu Manda, Daniel Florea, Robert Negoiță. Europarlamentarii actuali, toți își doresc să candideze. Cel mai probabil o să meargă pe paritate, jumătate doamne, jumătate domni. În sondajele de opinie, PSD are între 26 și 33 la sută, ceea ce înseamnă 10-12 europarlamentari”, au precizat surse PSD citate de Mediafax.