Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial ȋn tenisul masculin, a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus, la fel și soția sa. Cei doi erau printre cei care nu credeau ȋn existența virusului și se opuneau imunizării prin vaccinare.

Djokovic este a şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la Adria Tour, eveniment organizat de tenismanul sârb, care a programat în weekendul trecut etapa a doua, la Zadar (Croaţia).

"Imediat cum am ajuns la Belgrad am fost testat pentru coronavirus. Rezultatul meu este pozitiv, la fel cel al soției Jelena, în timp ce al copiilor noștri este negativ.

Tot ceea ce am făcut în ultima lună (n.r. organizarea Adria Tour) am făcut din inimă și cu intenții sincere. Turneul nostru era menit să transmită un mesaj de unitate și solidaritate pentru toată regiunea.

Turul a fost conceput pentru a ajuta jucătorii de tenis consacrați și pe cei veniți din Europa de Sud-Est să obțină acces la o competiție atractivă în timp ce circuitul mondial este suspendat din cauza Covid-19.

Totul s-a născut dintr-o idee filantropică, de a direcționa toate fondurile strânse către persoanele nevoiașe și mi-a încălzit inima de bucurie să văd cum toată lumea a răspuns cu tărie la acest lucru.

Am organizat competiția într-un moment în care virusul scăzuse în intensitate, crezând că au fost îndeplinite condițiile sanitare pentru găzduirea întrecerii.

Din păcate, acest virus este încă prezent și este o realitate nouă cu care învățăm să facem față și cu care trebuie să trăim. Sper ca lucrurile se vor mai liniști odată cu trecerea timpului, astfel încât să revenim la o viață normală.

Îmi pare foarte rău pentru fiecare caz de infectare în parte. Sper că până la urmă toată lumea să fie bine. Voi rămâne în autoizolare în următoarele 14 zile și voi repeta testul în 5 zile", scrie Djokovic ȋntr-un comunicat de presă.

"Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile şi voi repeta testul peste cinci zile", a adăugat el.

Un alt tenisman sârb, Viktor Troicki, a anunţat luni seară că el şi soţia sa însărcinată au fost testaţi pozitiv la Covid-19, alăturându-se astfel bulgarului Grigor Dimitrov şi croatului Borna Coric pe lista jucătorilor şi apropiaţilor acestora infectaţi după participarea la Adria Tour.

Preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost, de asemenea, printre cei testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Djokovic se opune vaccinării împotriva coronavirusului

În luna aprilie, Novak Djokovic spunea că se va confrunta cu o dilemă în cazul în care va deveni obligatorie vaccinarea jucătorilor înainte ca aceştia să poată concura din nou după reluarea sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

„Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi.

„Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă un există un vaccin”, a adăugat Djokovic.