Dinamo București, unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din istoria sportului românesc, aniversează astăzi 72 de ani de la înființare.

Dinamo a fost înființată pe 14 mai 1948, în subordinea Ministerului de Interne, iar în cei 72 de ani de funcționare, echipa alb-roșie a strâns în palmares 18 titluri de campioană a României, 13 trofee Cupa României, 2 Supercupe și un trofeu Cupa Ligii.

În ultimii ani, însă, lipsa de investiții în echipă a atras și lipsa de rezultate, aducând fosta glorie a campionatului românesc în pragul falimentului.

Deși șansele de salvare a echipei păreau a fi aproape inexistente, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, le-a dat vestea cea mare fanilor dinamoviști, chiar de ziua lor. Popescu a anunțat că Asociația Suporterilor Doar Dinamo București a reușit să strângă banii necesari pentru salvarea clubului.

"Foștii proprietari ai echipei de fotbal Dinamo anunțaseră că vor vinde clubul pe suma simbolică de 1 leu, iar cine ar fi cumpărat clubul ar fi urmat să preia și datoriile acestuia dar și să investească, bineînțeles, pentru a duce mai departe activitatea acestui celebru club de fotbal din Sectorul 2. Și când nimeni nu mai credea într-o salvare a lui Dinamo București, iată că miracolul s-a produs și acești minunați și inimoși oameni, nucleul dar și toți ceilalți membri ai asociației suporterilor Doar Dinamo București, au reușit să strângă banii necesari pentru a salva, in extremis, clubul de fotbal. Asociația suporterilor Doar Dinamo București a împrumutat mai întâi cu suma de 200 mii euro clubul, bani din care s-au plătit salariile restante ale jucătorilor și, mai apoi cu încă 150 mii euro, suma din care s-au plătit restanțele pentru licența clubului, fără de care Dinamo București ar fi ajuns în Liga a 3-a sau chiar în Liga a 4-a, iar existența sa de club de fotbal cu o vechime de 72 de ani ar fi fost total compromisă.", a anunțat Popescu.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului în care Dinamo este „acasă” și totodată unul dintre cei mai mari susținători ai echipei din Ștefan cel Mare a ținut să transmită și pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru echipa sa de suflet.

„La 72 de ani de la nașterea clubului meu de suflet, mă înclin în fața celor ce i-au definit trecutul și în fața celor ce îi vor garanta viitorul. Toți sunt legende alb-roșii, fie că au câștigat bătălii pe teren sau în tribune. Toate suișurile si coborâșurile fac parte din farmecul acestui club. Acum suntem jos, dar împreună, ne vom ridica. Toți avem același scop: UN MARE DINAMO! Este momentul să fim uniți!
La mulți ani, Dinamo! La mulți ani, dinamoviști!
🔴⚪ #DDB.”, a scris viceprimarul.

Urări pline de nostalgie și speranțe pentru viitor au venit și de la fostele glorii ale echipei.

„La mulți ani, FC Dinamo București! Cât timp vei trăi în inimile noastre, ești nemuritoare! DDB 🙏🏻 #72deani O singura iubire alb-roșu!”, a transmis pe Facebook fostul căpitan, Ionel Dănciulescu.

Cornel Dinu, fostul jucător, antrenor și conducător al câinilor roșii și-a amintit despre anii petrecuți alături de echipa din Ștefan cel Mare, locul unde, spune el, s-a format ca om.

“Aici m-am format și ca om și vreau să le mulțumesc modelelor de sportivi și conducători a căror ținută am încercat să o urmez. Cât despre palmares, cifrele sunt incontestabile pentru a așeza acest club sportiv între primele cinci ale Europei. Desigur alături de CCA/Steaua și cele două mari cluburi ruso-sovietice de sorginte tot militară, ȚSKA și tot Dinamo, ambele din Moscova.Păi cum să dați, de vreo 12 ani, voi, tagmă de numiți din ignoranța obiectivă de a alege a nepregătitului nostru neam pentru ce, iarăși, i s-a sortit, bijuterie de club pe mâna unora care abia pot să semneze doar ștate de luat? LA MULȚI ANI, DINAMO! Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine și pentru generații de sportivi-oameni, dar mai ales pentru ȚARĂ!”, a spus Cornel Dinu.

Nici rivalii de la Steaua nu au uitat de aniversarea adversarului tradițional și au transmis un mesaj către dinamoviști, pe contul oficial de Facebook CSA Steaua.

”În sport, spiritul de fair-play trebuie să triumfe!
💪🏻 Ne luptăm în teren, însă ne respectăm ca sportivi. Suntem rivali, dar suntem împreună pe scena sportului românesc. Împreună am scris istorie! Și continuăm!

Astăzi, Steaua București urează "La mulți ani" Clubului Sportiv Dinamo București, la împlinirea celor 72 de ani!”, este mesajul postat de către gruparea militară.