În urmã cu peste doi ani şi jumãtate, Gabriela Firea, alãturi de şeful sãu de partid Liviu Dragnea, promitea transport gratuit pentru bucureşteni. Primãriţa a trecut de jumãtatea mandatului fãrã sã-şi onoreze promisiunea. Numai de capitalul electoral nu a uitat. Însoţitorii pensionarilor vor circula şi ei gratuit din mila primãriei Capitalei.

Trebuie sã recunoaştem cã, prin acordarea de gratuitãţi pe transportul public pentru elevi şi studenţi s-a îndreptat o mare nedreptate. A fost posibil ca, de peste 20 de ani, pensionarii, care au venituri, sã circule gratuit, iar elevii şi studenţii, nu.

În schimb, pentru pensionari cresc facilitãţile. Ei îşi pot lua de mânã un tânãr, un nepot, o casnicã sau altã rudã sã bântuie prin oraş unde vor, când şi cât vor. Chiar dacã sunt viguroşi şi nu au niciun grad de handicap, ei se vor putea plimba fãrã restricţii. Sunt de notorietate cazurile în care vârstnicii stau în gãri şi propun altor persoane sã le dea mai puţin decât costul unui bilet sub aparentul motiv cã sunt însoţiţi pe timpul cãlatoriei. Pe modelul acelor bãtrâni, pensionarii vor tranzacţiona aceastã facilitate pentru a-i “ajuta” pe alţi concetãţeni sãrãciţi de politicile PSD-iste. Firea nu ne-a spus însã cât va pierde STB.