După două zile de foc pentru Guvern și Parlament, degringolada continuă. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va sesiza CCR privind un eventual conflict de natură constituțională, după ce președintele Iohannis l-a desemnat din nou pentru funcția de premier pe fostul șef al Executivului, Ludovic Orban.

„O să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Joi seară, după o zi de consultări cu partidele pe repede-înainte, președintele Klaus Iohannis a decis să accepte nominalizarea de premier a PNL și să îl desemneze pe Ludovic Orban pentru formarea noului Guvern. PSD, cu susținerea partidului lui Victor Ponta, PRO România, au mers la Cotroceni cu o propunere proprie pentru funcția vacantă, în persoana lui Remus Pricopie.