După schimbarea Guvernului, dosarul protestelor din 10 august 2018 are parte, în sfârșit, de atenția autorităților centrale. Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a declarant că urmează demiteri la Jandarmeria București pentru că ”oameni din eșalonul doi și trei au tras frâna de mână” în dosarul 10 august, după ce acesta a cerut să primească convorbirile desecretizate dintre jandarmi pentru a le pune la dispoziția procurorilor DIICOT:

”Urmează demiteri la Jandarmeria București pentru că avem viteze diferite. Nu spun că neapărat conducerea, dar oameni din eșalonul doi și trei au tras frâna de mână în acest dosar. Da, urmează demiteri, pentru că au tărăgănat livrarea convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august, ca să le pot trimite procurorilor”, a declarat Marcel Vela.

Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la Mitingul Diasporei, din 10 august 2018, de la București, a fost desecretizat în luna noiembrie a acestui an, iar parchetul antimafia, DIICOT, îl poate folosi integral în cercetarea penală.

Primele date din raport au arătat că ministrul de la acea vreme,Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12:00. La rândul lui, Liviu Dragnea, ar fi ținut permanent legătura atât cu conducerea MAI, cât și cu liderii huliganilor.