Mult zgomot pentru nimic. La Primăria Capitalei mahalagismele sunt protejate. Bătaia cu apă din Consiliul General dintre viceprimarul Aurelian Bădulescu şi o parte a consilierilor PSD nu a mai avut loc. Pentru demiterea viceprimarului era nevoie de 37 de voturi, dar s-au obṭinut doar 28. Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu acuză PNL şi PMP de blat pe faṭă cu Gabriela Firea, “nu cu PSD”.

Ședinṭa extrordinară a Consiliului General a fost plină de declaraṭii politicianiste din partea primăriṭei care nu i-a găsit viceprimarului altă vină decât “limbajul neadecvat”. PSD avea nevoie de 37 de voturi pentru demiterea lui Bădulescu, dar a obṭinut doar 28. “Votul de astăzi este radiografia modului ȋn care este condus Bucureştiul. Opoziṭia este de formă, unii nu au venit, alṭii nu au votat. Decizia PNL de ieri prin care li se interzice consilierilor generali să voteze sau să nu participe la vot arată blatul politic dintre Firea şi liberali. Cum vă explicaṭi că ȋn companiile municipale PNL şi PMP au posturi de conducere?! Ȋn Primăria Capitalei este o viziune personală de conducere, unde primarul general şi viceprimarul fac jocurile. Bădulescu a dat vinerea trecută o dispoziṭie prin care şedinṭa extraordinară să fie la altă dată decât am cerut noi. Numai organizaṭia sectorului 4 poate să-l excludă din partid pe acest individ. Eu voi cere Consiliului Executiv Naṭional excluderea din PSD a lui Bădulescu”, ne-a declarat preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu. Anterior şedinṭei, Aurelian Bădulescu a făcut plângere penală împotriva lui Gabriel Mutu pentru șantaj și ameninare. Motivul invocat de viceprimar sunt presiunile pe care Mutu le-ar fi făcut asupra consilierilor municipali PSD pentru demiterea lui Bădulescu.

Potrivit lui Orlando Culea, consilier PSD, iniṭiatorul convocatorului de demitere a viceprimarului, ”PNL şi PMP, egal Firea”. “Colegii noştri au rămas fideli unui anumit stil. Suspectez că au anumite interese şi nu mai pot da ȋnapoi. Practic numai USR a votat pentru schimbare, iar consilierii ALDE au votat ȋmpotrivă. Mă aşteptam la câteva voturi ȋn minus, la 32-34, dar nu mă aşteptam ca PNL să nu voteze”, ne-a spus Orlando Culea. Ȋn plus, el reclamă presiunile făcute asupra angajaṭilor care au publicat convocatorul PSD pentru 27 februarie.

Opoziṭia bâlbâită

Şi ȋn tabăra liberală au fost multe indecizii. Până ieri, PNL Bucureşti hotărâse să aibă candidat propriu pentru funcṭia de viceprimar. Este vorba despre consilierul general Hazem Kansou. Dar pe seară o decizie a Biroului Executiv semnat de Ludovic Orban le-a dat planurile peste cap.

Decizia Biroului executiv al Partidului National Liberal:
1. Consilierii generali PNL nu participă la vot pentru demiterea viceprimarului Bădulescu.
2. Consilierii generali PNL nu participă la vot pentru desemnarea unui viceprimar al Primăriei Capitalei.
3. PNL nu depune nicio candidatură pentru funcia de viceprimar.
4. PNL Bucureşti şi consilierii generali PNL au obligaia să respecte strategia politică a PNL de opoziie totală faṭă de administraia PSD a Bucureştiului.
5. Nerespectarea deciziei Biroului executiv va atrage consecine statutare.