Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat, ȋntr-o intervenția la Digi24, că managerul și directorul medical de la Spitalul din Deva au demisionat.

Prefectul le-a comunicat situația ministrului Nelu Tătaru și secretarului de stat Raed Arafat și a spus că prima opțiune este de a găsi o persoană care să poată implementa un plan și să îi convingă pe medici de viabilitatea lui.

Totodată, au fost discuții informale privind o eventuală preluare a conducerii spitalului de către medici militari, pe modelul Suceava, dar decizia finală va fi luată la nivelul ministerului, a mai spus prefectul.

În acest spital, dedicat tratării cazurilor de coronavirus, sunt internați 105 pacienți, 26 fiind internați doar luni. Ȋn același timp, au fost șase medici confirmați pozitiv la acest virus, dintre care trei au fost tratați în unitatea sanitară, iar trei au fost tratați la Timișoara. Starea lor este bună, a confirmat Potecă.

Prefectul a atras atenția că dacă se continuă acest ritm al internărilor, spitalul se va aglomera și nu va mai face față. El a spus că stocurile de echipamente sunt suficiente, dar cele de medicamente nu.