Premierul ucrainean, Oleksiy Honcharuk, a trimis, vineri, o scrisoare președintelui Volodimir Zelensky prin care își prezintă demisia din funcție. Decizia vine după ce în spațiul public au apărut înregistrări în care se pare că premierul îi aducea mai multe critici președintelui ucrainean.

Se presupune că înregistrearea respectivă a fost făcută între prim-ministru și miniștrii săi. Honcharuk vorbește despre cum „este nevoit să discute chestiuni economice cu Zelenski, care are cunoștințe primitive despre cum funcționează economia”.

„Am venit în funcţie pentru a transpune în practică programul preşedintelui. El este pentru mine un model de deschidere şi decenţă”, scrie Honcearuk pe pagina sa de Facebook. Cu toate acestea, „pentru a risipi orice îndoială privind respectul nostru şi încrederea faţă de preşedinte, am scris o cerere de demisie şi i-am trimis-o” lui Volodimir Zelenski, „cu dreptul de a o depune în parlament”, a anunţat prim-ministrul ucrainean.

Preşedinţia de la Kiev a confirmat informaţia, cu precizarea că preşedintele Volodimir Zelenski urmează să examineze cererea de demisie prezentată.