Ura lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, față de fosta șefă a DNA nu are limite. El a declarat marți că dacă România ar obţine, prin Laura Codruţa Kovesi, postul de procuror şef european, acest lucru ar reprezenta, de fapt, „un măr otrăvit”. Tăriceanu susține că „rolul principal” a lui Kovesi este blocarea accesului la fonduri europene pentru ţara noastră.

„Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărţirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania şi Franţa în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensaţie, şansele de a avea postul de procuror şef european pentru Laura Kovesi.Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda ‘compensaţii’ Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obţine – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână şi ne-ar bloca cu două”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El susţine că „firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea şi anchetarea la nesfârşit a patronilor ori a managerilor”.

Reamintim că ALDE, care a folosit în campania pentru alegerile europarlamentare același discurs anti-Justiție și anti-UE, a ratat intrarea în Parlamentul European.