Klaus Iohannis a avut declarații de presă, joi, referitoare la depunerea mandatului lui Florin Cîțu. Președintele anunță că va începe, vineri, consultările cu partidele la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru."Domnul Cîţu şi-a depus mandatul, un gest pe care îl respect, este un gest de maturitatee politică. România are un guvern care funcţionează, datorită măsurilor Guvernului Orban, în România, numărul infectărilor a rămas destul de mic. Prioritatea zero este protejarea sănătăţii oamenilor. Suntem toți responsabili să găsim o soluție democratică la actuala situație politică. Am decis consultări cu partidele mâine la ora 13.00. Nu mai avem nici un moment de pierdut. Solicit Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel ca săptămâna viitoare să avem un guvern stabil, împreună cu care să mă dedic luptei contra coronavirusului.", a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Președintele spune că situația de astăzi nu va schimba cu nimic eficiența măsurilor luate pentru combaterea răspândirii coronavirusului:

”Vreau să subliniez că asta nu schimbă cu nimic faptul că România are un Guvern care funcţionează, Guvernul Orban, care ia toate deciziile necarare pentru a stopa infecţia cu coronavirus. Datorită acestor măsuri, drastice, în România numărul celor diagnosticaţi a rămas destul de mic”.

Şedinţa Parlamentului privind învestirea Guvernului a fost suspendată, joi, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.