Cunoscut pentru afirmațiile sale controversate, președintele american Donald Trump revine cu o declarație care poate atrage consecințe periculoase. Într-o conferință de presă pe tema evoluției epidemiei de coronavirus în Statele Unite, Trump a sugerat că virusul ar putea fi învins prin injectarea de deinfectant.

"Văd că dezinfectantul îl omoară (coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate de a face așa ceva, prin injectare în interior sau ca un fel de curățire? Așa cum vedeți, pătrunde în plămâni și are un efect enorm, ar fi interesant de verificat. Trebuie apelat la doctori pentru asta, dar pare interesant.", a declarat Trump.

Afirmațiile au fost imediat condamnate de oamenii de știință, care acuză o gravă iresponsabilitate din partea președintelui.

"Această idee de a injecta în corp sau de înghiți vreun fel de produs de curățenie este iresponsabil și periculos. E o metodă folosită în mod curent de oamenii care vor să se sinucidă.", a declarat Dr .Vin Gupta, expert în sănătate publică specializat în pneumologie și terapie intensivă.

Ca reacție, unul dintre cei mai mari producători de dezinfectant, a atras avertizat clienții să nu ingereze produse de curățare, acestea nefiind destinate consumului uman.

„În calitate de lider global în domeniul sănătății și produselor de igienă, trebuie să spunem clar că în niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman (prin injecție, ingestie sau orice altă cale)”, a transmis compania într-un comunicat.