Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 din partea PNL, propune acordarea unui sprijin financiar pentru înființarea unei noi subunități de pompieri pe raza Sectorului 2 și dotarea acesteia cu două autospeciale de intervenție.

Având în vedere evenimentele nefericite cauzate de incendii, atât în Municipiul București, dar și pe raza Sectorului 2 și a necesității micșorării riscurilor produse de acestea prin reducerea timpilor de răspuns în scopul salvării vieților omenești și a bunurilor materiale, Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, propune Consiliului Local Sector 2 alocarea a 4,5 milioane lei în vederea achiziției de către Inspectoratul Pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” a două autospeciale moderne și înființarea unei noi subunități de pompieri pe raza Sectorului 2, ultima subunitate de acest fel înființată în tot Municipiul București având loc în anul 2003.

Cele două autospeciale de stins incendii vor fi de ultimă generație. Ținând cont că o mare parte din tehnica de intervenție aflată în dotarea unităților de pompieri din Sectorul 2 are durata de viață depășită, necesitatea acestei achiziții este mai mult decât necesară.

Prin achiziționarea acestor autospeciale se urmărește scăderea timpului de intervenție în situații de urgență; eficientizarea intervenției echipajelor specializate pentru salvarea de vieți, protejarea sănătății și a bunurilor materiale ale cetățenilor Sectorului 2 și creșterea calității misiunilor, prin utilizarea unor echipamente moderne.

Nu în ultimul rând, această intenție vine din dorința de a statua ideea conform căreia viața și siguranța cetățenilor din Sectorul 2 reprezintă o prioritatea absolută.