Invitat ȋn studioul Adevărul LIVE, candidatul PSD, Dan Cristian Popescu a susținut că pleacă favorit în competiţia pentru Primăria Sectorului 2 și că nu crede ȋn sondajul PNL care ȋl plasează pe Radu Mihaiu pe prima poziție.

“Sondajul acesta (nr: cel comandat de PNL) infirmă alte trei sondaje pe care le-am comandat eu, cu trei case diferite. E o dependenţă foarte mare de oamenii care vin la vot. O să conteze foarte mult frica de COVID, vremea din ziua respectivă, dar şi proiectele fiecărui candidat. E foarte greu să ridici un candidat necunoscut, care nici măcar nu stă în Sectorul 2, care nu a spus nimic până acum, n-a făcut nimic şi nu cunoaşte problemele sectorului. E incorect să susţii pentru Primăria Sectorului 2 un om care n-a făcut nimic în viaţa lui, care a ajuns candidat doar prin prietenia cu un lider politic. E neserioasă această abordare. Foarte mulţi alegători PNL îmi spun că nu vor vota cu candidaţii PNL. În mandatul domnului Onţanu sunt 300 de ha de teren retrocedate în condiţii dubioase şi ilegale. A fost şi arestat. Sunt foarte multe procese care vor urma, pentru că sunt sume enorme prejudiciate în procesul de reabilitare. Sunt terenuri luate, sunt probloeme foarte mari”, a spus Popescu.

Ȋntrebat despre șansele fostului primar, Neculai Onțanu, de a se ȋntoarce la Primărie, Popescu a spus că acesta ar avea undeva la 10%.

“Domnul Onţanu, în 16 ani de zile, a gestionat 4 miliarde de euro. Prin semnătura dânsului au plecat din patrimoniul sectorului sute de hectare de teren pe retrocedări şi niciun teren nu a fost dat la moştenitori direcţi.

Cu toate astea, mai sunt oameni care-l apreciază, undeva de 10%, dar procentul său scade pe zi ce trece. Eu sunt pe primul loc şi la o prezenţă medie, şi la o prezenţă mare. La o prezenţă foarte mare, de 80%, pot fi surprize”, a explicat viceprimarul Sectorului 2.

El a mai spus că se așteaptă la o prezenţă “între 30 şi 35%, dar campania este abia la început”.