Săptămâna trecută, presa a scris, “pe surse”, că viceprimarul liberal al sectorului 2, Dan Cristian Popescu, intenționează să plece la PSD. Deși a dezmințit chiar din prima zi zvonurile, adversarii politici ȋncă mai fac speculații pe acest subiect.

Liderul USR, Dan Barna, a făcut afirmat, la emisiunea România 9 de pe TVR1, dând exemplu o declarație inexistentă a lui Dan Cristian Popescu. „Ca să dau un exemplu foarte clar: care a fost declarația candidatului prezumat al PNL, domnul Popescu? Care a spus că e legal să candideze și pentru PSD, că nu este nicio problemă. Dacă o să avem asemenea candidați, normal că o să fie o problemă. De fapt ceea ce spunem noi este un lucru foarte clar: haide să avem candidați de calitate și perspectiva unei alianțe, unei oferte compacte pe București e una foarte realistă”, a declarat Barna, la TVR1.

Declarația sa a fost una speculativă, menită să ȋl pună pe viceprimarul sectorului 2 ȋntr-o lumină nefavorabilă. Replica din partea lui Popescu nu a întârziat să vină: „Dan Barna minte, nu am spus niciodată că voi candida din partea PSD”, a spus acesta pentru Gândul.ro.

Popescu a precizat că, în realitate, a primit propuneri din partea mai multor partide, dar le-a refuzat, pentru că momentan este membru PNL și nu își face alte scenarii.

Mai mult, invitat ȋn studioul PS News, Dan Cristian Popescu a afirmat că va fi candidatul Partidului Național Liberal la alegerile locale din toamnă:

„Eu sunt candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, nu este un lucru secret. Am candidat și în 2016, când am obținut funcția de viceprimar. De atunci, eforturile și demersurile mele s-au legat strict de Sectorul 2 și de București. Nu a fost vreun secret pentru nimeni că eu am candidat pentru funcția de primar al Sectorului 2.

Discuția mea a fost foarte clară și cu președintele PNL, Ludovic Orban, care mi-a promis că voi fi candidatul PNL la Sectorul 2, am vorbit și cu președintele PNL București, doamna Violeta Alexandru, care mi-a spus că are mare încredere și că voi câștiga alegerile la Sectorul 2. Am discutat și cu președintele PNL Sectorul 2, Monica Anisie, care mi-a spus că mă va susține și că voi candida pentru Sectorul 2”, a declarat liberalul Dan Cristian Popescu, la Puterea Știrilor.