În cadrul unui interviu pentru publicația cronicaromana.ro, Dan Cristian Popescu, actualul viceprimar al S2, vorbește despre dorința sa de a candida la alegerile locale din toamnă, despre motivele care au stat în spatele acestei decizii, dar și despre proiectele de succes din acest mandat.
Popescu a candidat și la alegerile locale din 2016, iar scorul foarte bun i-a permis să obțină voturile pentru funcția de viceprimar.
Referitor la proiecte, viceprimarul liberal declară că: "voi începe cu cel privind transparența totală. Am propus și s-a votat în Consiliul Local ca toate contractele și toate plățile făcute de Primăria Sectorului 2 să fie publice pe site-ul Primăriei."
Un alt proiect a fost taxa zero la gunoi, o promisiune onorată din campania din 2016.
14 unități de învățământ din sector au fost renovate în acești 3 ani și jumătate. Dan Cristian Popescu transmite că: "Partea de educație reprezintă o prioritate pentru mine, părinții mei fiind profesori, eu sunt profesor de matematică. Am făcut eforturi mari în Consiliul Local pentru a ajunge astăzi să avem 14 unități de învățământ renovate integral, lucrări de calitate spre deosebire de cele care se fac la reabilitarea termică, de care nu sunt deloc mulțumit. Este un domeniu în care vreau să schimb radical modul de lucru și vreau să fac exact ceea ce s-a făcut în cazul renovării școlilor. Lucrările de calitate sunt obligatorii. Mai mult, nu ne permitem să lucrăm scump și prost.
Putem vorbi și de Academia Copiilor, cel mai mare proiect educațional din România, un proiect pe care l-am susținut foarte mult. De altfel, copiii sunt foarte mulțumiți. Avem peste 37.000 de copii înscriși, care fac până la două cursuri săptămânal. De asemenea, tot în zona educației, am inițiat redeschiderea Centrului Pantelimon care fusese închis de domnul primar Toader, imediat după alegeri, în contextul în care au fost identificate grave nereguli. Sume uriașe fraudate, care au rezultat în urma unui raport de audit foarte complicat. Rezultate, cu gilimelele de rigoare, ale mandatelor Onțanu. S-a redeschis acest Centru, pe baze legale, și avem astăzi 50 de grupe de copii care fac acolo cursuri gratuite, plătite de Primăria Sectorului 2. Am demarat, de altfel, și cursuri pentru seniori, pentru vârstnici."
Informatizarea totală la taxele locale și parcuri refăcute de la 0 sunt alte proiecte care sunt în plan pentru administrația Sectoruli 2.
"Răspund de taxele locale, acolo unde un proiect pe care l-am introdus de doi ani vizează informatizarea totală a acestui departament. Dacă îți faci cont la Primăria Sectorului 2, la taxe locale, poți face orice operațiune online. Nu trebuie să mai stai lacoadă. Singura excepție vizează cazurile în care o mașină este radiată pentru că aici este nevoie de o ștampilă, iar persoana în cauză trebuie să fie prezentă la ghișeu. Am introdus, de altfel, programarea online pentru toți locuitorii sectorului 2.
Am, de asemenea, în coordonare, Administrația Domeniului Public Sector 2. Trebuie să înțelegem că această coordonare nu este totală, viceprimarul fiind subordonat primarului de sector, inclusiv pe partea financiară. La ADP Sector 2, am introdus aceleași principii de muncă, de calitate, și avem deja peste zece parcuri făcute altfel, la standarde moderne, iar oamenii văd aceste lucruri și sunt foarte mulțumiți."
Interviul integral îl puteți citi aici.