De gâtul lui Dan Barna, preşedintele USR, mai atârnă o ghiulea. În campania sa la prezidenţiale, el se pozează cu personaje dubioase ale politicii. Greu de crezut că Barna nu știe ce face și cu cine se laudă. Dacă nu știe, cu atât mai grav. El se afișează cu un ”susținător”, Claudiu Gavril, de profesie ”agricultor”, care are un hobby mai puțin obișnuit. Gavril are obiceiul să facă pariuri grele pe candidații politici, deși este liderul propriului său partid.

Publicația expressededunare.ro a dezvăluit cine este aprigul susținător al liderului USR.

O postare a lui Dan Barna pe pagina sa de socializare a atras atenția opiniei publice o fotografie și textul aferent. Liderul USR se laudă cu noul său susţinător, Cladiu Gavril, „producător de porumb şi floarea soarelui” din comună gălăţeană Corod.

De ce omite Barna să spună tot adevărul despre personaj?

Claudiu Gavril este cunoscut drept cel mai mare parior politic, după ce a semnat şi parafat la un notariat un Contract de prinsoare având că miză o sumă de circa zece mii de euro. Claudiu Gavril paria în 2012 pe câştigarea alegerilor la Tecuci de către amicul său Eduard Fikelstain, primar PD aflat la acea dată în funcţie.

De ce un cetăţean din comuna Corod ar risca zece mii de euro pentru o miză de municipiu. Misterul a fost dezlegat în 2016, când „producătorul de porumb şi floarea soarelui” a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Tecuci, în postura de independent, fiind susţinut oficial de PMP.

Caracterul pariorului împătimit

După localele din 2016, Gavril a renunţat la scenariul cu „Independentul” , devenind politician veritabil. Astfel, în 2018 şi-a înfiinţat Partidul Uniunea Independentă pentru Tecuci (UIPT), devenind şi preşedintele formațiunii. Printre membrii fondatori se găsește și notarul la care şi-a parafat în 2012 Contractul de prinsoare.

Deși a pierdut pariul, Claudiu Gavril a preferat să nu-și onoreze datoria, iar cazul a ajuns în instanță. Atitudinea celui care pozează în salvatorul unui oraș este total lipsită de bărbăție, onoare și fair play. În plus, un asemenea pariu pus pe soarta tecucenilor, pe sume colosale de bani, ridică serioase semne de întrebare cu privire la moralitatea acestuia. Lui Gavril pare să nu-i pese de oamenii din Tecuci, el fiind din Corod, câtă vreme se joacă cu sutele de milioane de lei, într-un oraș în care economia este la pământ, șomajul în continuă creștere, iar tot mai mulți trăiesc de azi pe mâine.
parior_1
parior_2

Falsul ”independent” a anunţat că în 2020 va candida din nou pentru funcţia de primar al Tecuciului. ”Unul dintre argumentele puternice ale agricultorului îl reprezintă nașul său, Florin Butunoi, ofiţer SIE, aflat în misiune în SUA. De remarcat faptul că nașul de la SIE este fratele senatorului PSD Daniel Butunoi, şeful comisiei de Transporturi şi Energie din Senat, politician cunoscut drept senatorul FALIMENT, datorită punerii pe butuci a propriilor firme dar şi ţepelor date la mai multe bănci. Pentru a-i convinge pe tecuceni că este independent imaculat, Gavril şi-a comandat şi distribuit în 2016 ediţii de ziare în mii de exemplare cu titlul INDEPENDENTUL, toate conţinând pe prima pagină o poză mare pe modelul „cultul personalităţii”, cu interviuri în care candidatul „se jura” că nu este amestecat cu partidele politice”, scriu jurnaliștii de la expressdedunare.ro.

„Poker electoral” cu două personaje controversate

Deși are propriul partid, UIPT, Gavril pariază pe USR, sprijinindu-l din curtea fermei sale pe Dan Barna. La rândul său Barna mizează pe ajutorul celui mai mare parior politic, planificând şi distribuind pe facebookul USR şedinţe foto de grup „convingătoare”, în care apar laolaltă atât membri USR cât şi membri de conjunctură ai UIPT.

De aceea, se justifică întrebările: Ştie Dan Barna cu cine joacă? Care sunt mizele adevărate?