Vocală, agresivă și obraznică, Gabriela Firea are motive să fie și nervoasă. La fel și Lia Olguța Vasilescu. Ambele am fost eliminate de pe lista de posibile candidaturi la prezidențiale. Viorica Dăncilă a reușit să creeze senzația că, indifferent de măsurători, ea decide. Firea a anunțat că soțul ei, Florentin Pandele a comandat un sondaj special pentru ea, de unde concluzia că ar vrea să candideze. Pe acest fond, ea s-a rățoit la Bogdan Chirieac, care a afirmat că PSD a pierdut la europarlamentare din cauza ei.

Surse politice susțin că PSD a comandat un sondaj în care au fost testați aproximativ 20 de lideri, printre care și Olguța Vasilescu. Viorica Dăncilă a prezentat sondajul în ultima ședință CEx, cea din 28 iunie. Deși Olguța Vasilescu fusese testată din punct de vedere al încrederii și se afla în primele poziții, Viorica Dăncilă a ales să o scoată la aflarea rezultatului. Numai că mai mulți lideri apucaseră să vadă sondajul inițial în care era testată Olguța Vasilescu, iar gestul premierului era de neînțeles din moment ce Vasilescu nu-și anunțase intenția de a candida la prezidențiale. Astfel, s-a creat ideea în interiorul partidului că sondajele PSD sunt de fațadă, iar Viorica Dăncilă are deja o decizie luată în acest sens. Din sondajele PSD a lipsit Gabriela Firea. Primarul Capitalei însă a făcut un anunț-surpriză astăzi, neexcluzând o candidatură la prezidențiale. Alte surse spun că Gabriela Firea și-ar testa candidatura într-un sondaj comandat de Florentin Pandale, care deja și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Numai că înainte de Congresul PSD din 29 iunie, Viorica Dăncilă a eliminat-o pe Olguța Vasilescu dintr-un sondaj al PSD, fără explicații, sondaj în care erau testați mai mulți lideri PSD pentru candidatura la prezidențiale.

PSD a comandat un sondaj în care erau testați aproximativ 20 de lideri, printre care și Olguța Vasilescu. Viorica Dăncilă a prezentat sondajul în ultima ședință CEx, cea din 28 iunie. Deși Olguța Vasilescu fusese testată din punct de vedere al încrederii și se afla în primele poziții, Viorica Dăncilă a ales să o scoată la aflarea rezultatului. Potrivit surselor citate, mai mulți lideri apucaseră să vadă sondajul inițial în care era testată Olguța Vasilescu, iar gestul premierului era de neînțeles din moment ce Vasilescu nu-și anunțase intenția de a candida la prezidențiale. Astfel, s-a creat ideea în interiorul partidului că sondajele PSD sunt de fațadă, iar Viorica Dăncilă are deja o decizie luată în acest sens.

Din sondajele PSD a lipsit Gabriela Firea. Primarul Capitalei și-ar testa candidatura într-un sondaj comandat de Florentin Pandale, care deja și-a anunțat candidatura la prezidențiale.

Scandalul Firea-Chirieac

O replică acidă a lui Firea la adresa lui Bogdan Chirieac a fost întregistrată astăzi la televiziunea de casă a PSD. Bogdan Chirieac a afirmat că scorul părost al PSD la alegerile europarlamentare în Capitală I se datorează primarului general.

"Nici prin cap nu mi-ar fi trecut să am o intervenție publică în această perioada, dar spiritul de gazetar nu îmi dă pace. Fostul meu coleg Bogdan Chirieac a intrat la mai multe posturi tv inducând publicul în eroare, contestând faptul că în toate sondajele am fost împreună cu dl președinte Iohannis pe primele locuri. Nimeni nu a contestat sondajele, dar iată că în această perioada colegul nostru pur și simplu anulează toată muncă de cercetare a ultimilor ani.

A venit acum ca analist politic și a afirmat că PSD a obținut la alegeri 16% din cauza mea sau a primarilor de sector. Este o jignire. În primul rând, eu nu am fost implicată în campania pentru europarlamentare. Eu nu eram președinte PSD București. Am avut un conflict cu domnul Dragnea, am fost scoasă din toate ședințele de campanie, nu am fost invitată, nu am avut nicio contribuție. S-a văzut ce scor s-a luat când am condus eu campania, PSD a luat peste 40%. Acest scor de 16% domnul Chireac înceacă să mi-l plaseze mie, dar este o mare nedreptate", a declarat Firea la Antena 3.

Şi soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, a avut recent un conflict cu Bogdan Chirieac, pe care l-a acuzat că ia bani de la o tabără din PSD pentru a o ataca pe Firea.