Nominalizările PSD de înlocuire a doi miniștri din Guvernul Dăncilă nu-i dau motive președintelui să se grăbească și nici să-i aprobe. Dăncilă i-a telefonat președintelui cu pretextul să afle dacă a primit nominalizările. Un mafiot la Interne și o speculantă la Externe nu sunt motive pentru Klaus Iohannis să aprobe propunerile.

Nicolae Moga este croit după chipul și asemănarea lui Liviu Dragnea, fiind cunoscut ca șef la mafioților din Constanța. Un asemenea personaj nu are dreptul să răspundă de ordinea publică. Ramona Mănescu este o speculantă imobiliară, care a făcut avere din cumpărarea drepturilor litigioase. Ea nu oferă garanții că nu-și va extinde afacerile pe seama năpăstuiților. Iohannis mai are de aprobat cea de-a treia propunere: Mihai Fifor, vicepremier pentru parteneriate strategice.

Spre deosebire de alte remanieri, preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie doar 10 zile să dea un răspuns cu privire la cele trei propuneri formulate de Guvern. Acest termen de 10 zile a fost fixat de Guvern prin Codul Administrativ, ordonanţă de urgenţă aspru criticată de preşedintele Klaus Iohannis.

În cazul remanierilor precedente, deşi Curtea Constituţională a intervenit şi a decis că preşedintele trebuie să răspundă „de îndată, în scris şi motivat" propunerilor făcute de Guvern, Klaus Iohannis nu s-a grabit, iar remanierile au durat chiar şi câteva luni.

Dacă preşedintele are la dispoziţie 10 zile să accepte sau să respingă propunerile înainte de Guvern, premierul are la dispoziţie un termen de 5 zile să transmită la Palatul Cotroceni propunerile în caz de remaniere.

Potrivit Consituţiei, preşedintele poate respinge o singură dată propunerile înaintate de Guvern.

Opt ministere au fost evaluate până acum. Nu se opreşte aici evaluarea pe care o face Viorica Dăncilă, rând pe rând premierul va analiza activitatea fiecărui minister în parte.