Şefii de filiale PSD şi toṭi miniştrii Guvernului au aflat sentinṭa pentru Liviu Dragnea în Palatul Victoriei. Ei au fost convocaṭi de preşedintele executiv al PSD, Viorica Vasilica Dăncilă. Al treilea om în stat, şeful Camerei Deputaṭilor, Liviu Nicolae Dragnea, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman.

Procedural, judecătorii de la Înalta Curte de Casaie și Justiie vor trimite actele către Poliie, iar din acel moment Liviu Dragnea este obligat să se predea de îndată la secia de poliie. Ulterior, Dragnea va fi dus pentru 30 de zile în carantină, iar apoi va ajunge în penitenciar.

Reacṭiile politicienilor

Președintele grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, a declarat după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a liderului formaiunii, că din punct de vedere statutar, atribuiile lui Liviu Dragnea le preia Viorica Dăncilă, președintele executiv. Cea mai mare greșeală a partidului ar fi să înceapă canibalizarea internă. PSD trebuie să rămână la guvernare: Ideea de a porni o goană după funcii în interiorul partidului. Cel mai important lucru este să ne solidarizăm, să strângem rândurile. Cea mai mare greşeală ar fi să începem să reaşezăm puterea în interiorul PSD-ului, a spus Şerban Nicolae.

Robert Turcescu spune că Din blocul plin de corporatisti din apropierea sediului PMP s-au auzit urale. Se încheie o eră politică, din acest moment România intră pe alt drum.
PCR travestit în PDSR şi apoi în PSD îşi dă obştescul sfârşit după ce ne-a bântuit ca o fantomă vreme de 30 de ani.
Hai, la treabă că avem mult de muncă!.

După condamnarea lui Liviu Dragnea, toate partidele sunt în şedinṭe, unde pun la cale strategiile următoare.