Curtea Constituțională a reluat discuțiile pe sesizarea Guvernului, care contestă procedura demarată de Parlament de demitere a executivului în sesiune extraordinară. Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizarea executivului.

O moțiune de cenzură poate fi depusă și votată în sesiunea extraordinară. De asemenea, moțiunea poate fi depusă într-o sesiune și votată în altă sesiune. Asta ar presupune că în Parlament poate fi continuată procedura, după ce pe 31 august social democrații nu au reușit să strângă numărul necesar de parlamentari pentru a ține ședința de plen în care urma să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură.

„Constituția nu distinge dacă este sesiune ordinară sau extraordinară. Spune că este vorba doar despre sesiune”, au declarat surse din CCR, pentru Digi24.ro.

„Nu ne e frică, dacă PSD vrea să continue procedura, să o continue”, a declarat marți, Ludovic Orban, întrebat despre decizia CCR.

Luni, ședința a fost întreruptă după ce judecătorii nu au reușit să ajungă la o decizie. Discuțiile au fost reluate azi, de la ora 10. Chiar dacă există o majoritate pentru respingerea sesizării executivului, unele surse susținând că această decizie ar putea fi luată în unanimitate, judecătorii nu au ajuns la o concluzie în ceea ce privește fondul problemei.