Ministerul Educației a elaborat o procedură specială de examinare pentru elevii care trebuie să susțină în acest an Evaluarea Națională și au fost depistați cu COVID sau se află în izolare la domiciliu, în perioada examenelor. Astfel, conform prevederilor ordinului de ministru, elevii de clasa a VIII-a care se află în aceste situații, vor susține examenul după încheierea primei sesiuni.


"Pentru elevii care solicită şi primesc în cazuri justificate aprobarea Comisiei Naţionale de susţinere a probelor scrise cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă / probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIIII-a în anul şcolar 2019 - 2020", se precizează în ordin.

Prima probă a Evaluării Naționale va avea loc pe data de 15 iunie, proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 17 iunie testarea la matematică.

Rezultatele vor fi afișate pe 22 iunie. Tot pe 22 iunie, în intervalul orar 16,00 - 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor putea depune contestații.

Pe 27 iunie este programată afișarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

La solicitarea comisiilor judeţene sau Comisiei municipiului Bucureşti de organizare a Evaluării Naţionale sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.