Despre deplasările zilnice ale baronesei de Bucureşti-Ilfov din Voluntari până la sediul Primăriei Capitalei s-au născut câteva legende urbane. Una dintre ele viza deplasarea cu un elicopter pentru a evita traficul infernal din zona Voluntari-Obor. Iată că un reporter PRO TV a avut iniṭiativa să o urmărească de la plecarea de la una din casele lui Pandele până ȋn Bulevardul Regina Elisabeta.

Potrivit reporterului, ȋn jurul orei 7:00, poliiștii locali aranjaṭi “la patru ace” se instalează pe traseu, alṭii ȋn importantele intersecṭii de pe drumul “duamnei”. Mașina neagră a Primăriei Capitalei se strecoară cu ușurină prin interseciile unde poliiștii opresc circulaṭia pentru ea. Toate astea după ce maşina Primăriei a fost surprinsă ȋn trafic mergând pe linia de tramvai, după ce primăriṭa a ordonat instalarea gardurilor de protecṭie.

La intrarea ȋn Capitală, maşina baronesei este preluată de alte echipaje. Fluidizarea traficului are loc zilnic numai ȋn perioada ȋn care trece “duamna”, apoi poliṭiştii se retrag cu “misiunea ȋndeplinită”. Ce lasă ȋn urma lor, nu mai contează.

Traseul de la Voluntari până în Bulevardul Regina Elisabeta, sediul Primăriei, este parcurs ȋn circa 20 de minute. Pentru o zi de luni dimineaă, când a fost realizată filmarea, este un timp record. Altfel, poate dura câteva ore. Cu siguranṭă, la ȋntoarcere scenariul se repetă.

Primăriṭa este mulṭumită că managementul traficului funcionează. Doar pentru ea şi pentru potentaṭii acestor vremuri.