Negocierile dintre cele trei partide de dreapta, PNL, USR-PLUS și PMP, bat pasul pe loc ȋn ceea ce privește desemnarea candidaților comuni la primăriile de sector din București. Timp prea mult nu mai au la dispoziție, având ȋn vedere anunțul AEP că alianțele electorale pentru alegerile locale trebuie înregistrate până pe 11 august.

După numeroase întâlniri și discuții între liderii formațiunilor, singurul lucru sigur este susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Se pare că ar fi convenite și susținerea lui Clotilde Armand la Sectorul 1 și a lui Ciprian Ciucu la Sectorul 6.

Conform surselor politice, principalii vinovați pentru lipsa unei ȋnțelegeri ar fi cei de la USR-PLUS, pe care PNL și PMP ȋi acuză de lipsă de flexibilitate.

Ei se ȋncăpățează să nu agreeze candidaturile lui Dan Cristian Popescu, Dan Croitoru sau Mihail Neamțu, invocând presupuse probleme de “integritate”. Aceasta ȋn condițiile ȋn care, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu este dat câștigător de toate sondajele de opinie efectuate până acum, iar propunerea USR-PLUS, Radu Mihaiu, este practic necunoscut printre locuitorii sectorului.

Mai mult, alianța USR-PLUS și-a lansat public garnitura de candidați pentru primăriile de sector, sfidându-și partenerii din PMP și PNL.

Până acum, liberalii, care și-au stabilit candidații în restul țării, nu au avut în conducerea partidului un vot pentru București, iar PMP nu și-a oficializat lista oamenilor pregătiți să intre în cursa pentru sectoare.

Cel puțin pentru moment, în lipsa unei înțelegeri pentru candidați comuni la sectoare și liste comune de consilieri, PMP presează cu o candidatură la Primărie a lui Traian Băsescu. Acesta ar fi un competitor serios pentru Nicușor Dan, pe partea de alegători de dreapta, iar candidatura sa ar favoriza-o pe Gabriela Firea.

Liderii celor trei formațiuni urmează să aibă o altă serie de negocieri și discuții în zilele următoare.

Propunerile de candidați ale celor trei partide:

PNL

Sectorul 1 - Tănase Stamule

Sectorul 2 - Dan Cristian Popescu

Sectorul 3 - Antonel Tănase / Violeta Vijulie

Sectorul 4 - Horia Grigorescu

Sectorul 5 - Dan Croitoru

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (candidatură agreată de toate partidele)

PMP

Sectorul 1 - Ioana Constantin

Sectorul 2 - Robert Turcescu

Sectorul 3 - Mihail Neamțu

Sectorul 4 - Ștefănel Marin

Sectorul 5 - Lucian Iliescu

Sectorul 6 - Ștefan Florescu

USR-PLUS

Sectorul 1 - Clotilde Armand (candidatură agreată de toate partidele)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu

Sectorul 3 - Ana Ciceală

Sectorul 4 - Simona Spătaru

Sectorul 5 - Alexandru Dimitriu

Sectorul 6 - Alexandru Gâdiuță