Negocierile dintre PNL și alianța USR-PLUS, pentru stabilirea candidaților la alegerile locale, continuă. Pentru că la ultima ȋntâlnire nu au reușit să ajungă la o ȋnțelegere, ei urmează să se vadă și săptămâna viitoare.

Potrivit surselor PSNews, se pare că PNL și USR-PLUS au căzut de acord pe județul din care vine Dacian Cioloș, Sălajul. Astfel, PNL va da candidatul la președinția Consiliului Județean, iar USR-PLUS la marile municipii și la Zalău. De asemenea, cei de la USR-PLUS și-ar dori să pună candidat la Constanța, Galați și Pitești, dar colegii de la PNL nu au acceptat ȋncă.

Poate cel mai disputat subiect este Capitala. La Primăria Generală este susținut Nicușor Dan, dar partidele nu reușesc ȋncă să se ȋnțeleagă la sectoare. Tot pe surse, ar fi bătute în cuie susținerea lui Clotilde Armand la Sectorul 1 și a lui Ciprian Ciucu la Sectorul 6. Pentru celelalte 4 sectoare se duc negocieri extrem de dure și există riscul să nu se ajungă la o înțelegere.

Propunerile PNL pentru cele 4 sectoare din București:

Sectorul 2: Dan Cristian Popescu

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, este singurul liberal care are şanse mari să câştige o primărie din Capitală, potrivit unui sondaj realizat la comanda PNL. Potrivit sondajului, Dan Cristian Popescu ar fi singurul candidat care nu ar avea nevoie de o alianță cu USR și/sau PMP pentru alegerile locale. Concret: în acest moment, el este cotat cu peste 40% intenţie de vot, ceea ce îl face favorit în cursa pentru fotoliul de primar.

De cealaltă parte, USR ȋl propune pe Radu Mihaiu, un consilier local fără notorietate, care, pe toată durata mandatului, s-a concentrat să ȋl atace pe Popescu, votând constant proiectele PSD și ȋmpotriva propunerilor viceprimarului liberal.

Sectorul 3: Antonel Tănase

Antonel Tănase este unul dintre apropiații premierului Ludovic Orban și momentan ocupă funcția de Secretar General al Guvernului, după ce PNL a intrat la guvernare. Dar colaborarea dintre Tănase și Orban este mult mai veche, încă din 2007. Pe vremea când Ludovic Orban era ministrul Transporturilor, în guvernul Tăriceanu, Antonel Tănase a fost numit consilier al ministrului Transporturilor. Ulterior, a fost avansat și a primit rolul de secretar de stat în același minister. Din 2012 a revenit la Ministerul Transporturilor, unde a fost numit consilier al ministrului Ovidiu Silaghi, în guvernul Ponta, pe vremea USL. Antonel Tănase conduce filiala PNL Sector 3

Sectorul 4: Horia Grigorescu

Horia Grigorescu este speranța PNL pentru Sectorul 4, chiar dacă filiala PNL Sector 4 este condusă de deputatul Pavel Popescu. Directorul Poștei Române se bucură de suficientă notorietate și va fi omul nou de la alegerile locale din 2020, într-o încercare de a strânge în jurul său voturile tuturor celor nemulțumiți de PSD și de fosta clasă politică. În același timp, Horia Grigorescu ar putea atrage și multe voturi de la electoratul userist, un electorat tânăr și cu o atenție deosebită asupra mediului de afaceri.

Sectorul 5: Dan Croitoru

În decursul carierei sale politice, Croitoru a schimbat mai multe partide politice. Și-a început cariera la PNȚCD, apoi a ajuns la PNL, dar a plecat la ALDE. De aici a revenit în 2016 în sânul PNL. Croitoru a fost și primar interimar o bucată de vreme la Sectorul 5, în momentul în care Vanghelie avea probleme cu justiția. De altfel, Dan Croitoru este un apropiat al fostului edil Marian Vanghelie. Are șanse slabe să câștige fotoliul de primar la alegerile din toamnă.