Parcurile din Sectorul 2 al Capitalei s-au redeschis pe 9 mai, cu aproape o săptămână ȋnainte de expirarea stării de urgență. Inițiativa ȋi aparține viceprimarului Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, care spune că a vrut să ajute oamenii să facă mișcare ȋn siguranță.

„Această decizie a deschiderii parcurilor mari din sectorul 2 a venit după ce, în ultimele săptămâni, am văzut foarte mulți locuitori ai sectorului alergând sau desfășurând activități sportive, permise de ordonanțele militare, printre mașini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate. Am vrut să ajut cetățenii să facă mișcare ȋn siguranță, fără să-și pună viața în pericol pe trotuare aglomerate”, a spus viceprimarul Popescu.

Oamenii au fost ȋncântați de faptul că au acces ȋn parc și au ieșit unii cu bicicletele, cu rolele, alții pur și simplu s-au plimbat ȋn familie sau cu animalele de companie.
Autoritățile au anunțat că oamenii au voie să circule doar pe aleile principale din parc, trebuie să iasă în grupuri nu mai mari de trei persoane, iar pe bănci, la fel, nu pot sta mai mult de trei persoane, iar acestea trebuie să fie din aceeași familie. Accesul nu este permis nici la terenurile de joacă, nici la terenurile de sport.Oponenții politici ai lui Dan Cristian Popescu s-au grăbit să critice măsura, ȋnsă acesta le-a răspuns că ar trebui să aibă mai multă ȋncredere ȋn cetățenii Sectorului 2:

“Am mers să verific situația din parcurile deschise ieri în sectorul 2. Așa cum mă așteptam, regulile sunt respectate. Dacă bucureștenii au respectat măsurile de prevenție pe stradă, pe trotuare, în fața blocului sau în stațiile mijloacelor de transport în comun, la fel le vor respecta și în parc.

Mă îngrijorează însă lipsa de încredere a unor lideri politici în cetățeni, aceiași cetățeni care de 2 luni respectă toate măsurile și de asta ne permitem acum să vorbim despre relaxare, aceiași cetățeni cărora politicienii le cer votul la intervale regulate de timp.

Sunt ultima persoană care ar pune în pericol locuitorii sectorului, cu atât mai mult cu cât de 2 luni de zile am implementat toate măsurile de prevenție și de siguranță alături de ei.

M-am săturat de politicieni care nu cunosc sectorul 2, care nu au fost nici măcar o oră alături de locuitorii lui în această perioadă sau care au stat închiși în case și din fața calculatorului au dat sfaturi, să îmi spună ce trebuie să facem la noi #Aca2ă și să ne acuze pe noi toți, locuitori ai sectorului 2, de iresponsabilitate.

Am încredere totală în locuitorii din sectorul nostru, așa cum am avut în toată această perioadă. Împreună am reușit să ajungem aici și vă mulțumesc.

Apelul meu către celelalte administrații locale este simplu: deschideți parcurile mari pentru bucureșteni, cu respectarea măsurilor de prevenție!”, a scris Popescu pe Facebook.

Parcurile deschise de administrația locală sector 2 sunt: Național și Aleea Belvedere, Icoanei și Ioanid, Cinema Floreasca, Cosmos, Florilor, Morarilor, Motodrom, Tei, Plumbuita 1 și 2, Lunca-Florilor, Obor, Tolbuhin, Sfântul Pantelimon, Izvorul Rece, Păsărari, Titus Ozon, Rodica, Amiral Murgescu.