După 4 ani de la ultima promisiune pentru inaugurarea Metroului din Drumul Taberei, ministrul Cuc avansează un nou termen: luna decembrie 2019. Promisiunea a făcut-o duminică pe un alt şantier cu jumătate de gură.

Promisiunea incertă făcută de ministrul Transporturilor Răzvan Cuc. Metroul din Drumul Taberei ar putea fi gata în luna decembrie anul acesta Îl finalizăm, așa cum am spus, la sfârșitul anului, în decembrie 2019, vom circula cu metroul, a spus Răzvan Cuc.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2011 și trebuiau finalizate în 2015. În ultimii 4 ani, constructorul s-a trezit cu tot felul de contestaii, făcute de firmele concurente. Ultimul proces a vizat furnizarea Sistemului de sigurană și automatizare a traficului.

Cuc spune că firma de construcii a făcut o analiză și în 7 luni, metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat. A evaluat foarte bine, vă asigur. Constructorul a îneles mesajul. () Săptămâna asta o să vă convoc să mergem pe magistrala 5, a spus el. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi 63 de staţii de metrou.