Nici dacã ar fi vrut Speranţa Cliseru nu ar fi avut atâta publicitate dupã gafele fãcute la prefect al bucureştiului. Ea nu este o femeie lipsitã de experienţã în domeniu, dar gaşca în care a intrat (Pandele, Onţanu, Gabi Oprea, Gigi Becali sau Niro) i-a fost fatalã. Pe 20 decembrie 2018 Cliseru a fost destituitã de Guvern.

În scurtul mandat pe care l-a avut (pe data de 5 iulie 2018 a fost numitã prefect al Capitalei), Speranţa Cliseru s-a remarcat în disputa cu Ministrul de Interne Carmen Dan şi cu Jandarmeria Românã dupã agresiunile asupra populaţiei paşnice. Cea de-a doua mare gafã s-a petrecut zilele acestea. În loc sã asigure legalitatea în relaţiile cu Primãria Capitalei, Cliseru a fost parte a unui protocol care sfideazã instanţele judecãtoreşti, alãturi de Gabriela Firea. Înainte de a fi numitã prefect, Cliseru ajunsese funcţionar public în Primãria Capitalei, unde susţinuse un examen pentru a conduce Direcţia de Relaţii Internaţionale. Dupã ce a fost destituitã revine alãturi de Firea.

Potrivit CV-ului său, Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov în perioada 2013-2014 şi a lucrat în primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, pe funcţii de conducere: administrator public, respectiv director executiv. De asemenea, a fost consilier parlamentar în cabinetul Gabrielei Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013.