Conform sondajelor, actualul viceprimar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, are cele mai mari șanse să devină primarul sectorului, după alegerile din toamnă. Cu toate acestea, alianța USR-PLUS se opune candidaturii sale și condiționează continuarea negocierilor cu PNL tocmai de scoaterea din cursă a lui Dan Cristian Popescu.

Invitat la Newsweek LIVE, Popescu a vorbit despre războiul pe care USR ȋl duce ȋmpotriva sa, de câțiva ani.

“Nu am ȋnțeles motivele pe care le invocă USR (n.r. – de a nu susține candidatura sa), nu am auzit niciun motiv real ȋn spațiul public. Eu sunt contrariat de relația pe care am avut-o la nivel local cu USR. Am ȋncercat să formăm o alianță, chiar atunci când trebuia să se aleagă viceprimarul, i-am invitat să alegem candidat comun, le-am oferit să propună ei acel candidat, dar au refuzat. Au refuzat și să mă susțină pe mine. După ce am fost ales viceprimar, am ȋncercat să avem proiecte comune. Ȋn prima parte a mandatului au susținut câteva dintre propunerile mele, dar după un an au ȋnceput să aibă o atitudine ostilă, să voteze contra proiectelor mele și ȋmpreună cu PSD. De 3 ani de zile, duc o campanie contra mea, eu fiind viceprimar cu pârghii reduse, nu am mare putere, știți deja care sunt atribuțiile unui viceprimar. Am căutat să fac cât a ținut de mine, atât cât am putut, cu un aparat PSD-ist, cu un primar PSD-ist. Mi-a fost greu ȋn ultimii patru ani, aș fi avut nevoie de orice sprijin pentru a reforma această primărie. Nu doar că nu l-am primit de la USR, da rei fac activ campanie contra mea, doar a mea, nu a primarului, nu a lui Onțanu, care ȋncă mai controlează o parte din Primăria Sectorului 1. Cei de la USR m-au jignit gratuit, fără să le fac nimic, au refuzat dialogul pe care l-am propus, chiar și public. M-au ȋnjurat, m-au calomniat, mi-au făcut caricaturi, probabil crezând că vor obține voturi ȋn plus, având ȋn vedere că am o expunere media și o notorietate mai mare decât a actualului primar”, a explicat Dan Cristian Popescu.

El a răspuns și acuzelor USR că ar fi făcut blat cu PSD, la primărie.

“USR-iștii nu pot da niciun exemplu că eu am votat proiecte de stânga, socialiste, pe când ei au făcut-o. Nici nu e nveoie să le enumăr eu pe toate, ședințele de consiliu sunt publice, online, pe canalelel Consiliului Local”, a completat Popescu.

“Aș fi putut să stau degeaba patru ani, să critic, să acuz ȋn stânga și dreapta. Dar am ȋncercat să fac totuși ceva, atât cât am putut, cu pârghiile legale reduse pe care le are orice viceprimar. Am reușit să las ceva ȋn urmă, după acești ani, lucru pe care consilierii USR nu ȋl pot spune”, a ȋncheiat viceprimarul Sectorului 2.